Wednesday, November 18, 2009

Aku Tak Pecaya C-I-N-T-A

Pada umur 20 tahun, saya telah discover my talentless in flirting. Sehingga kini, saya menghadapi masalah untuk mencari pasangan hidup. Saya tahu, saya masih muda dan mempunyai masa depan yang cerah, tetapi, budak umur 17 tahun pun boleh ada awek, asal aku tak boleh pulak?

Masalah ini saya telah bangkitkan sebagai satu topik pembualan bersama - sama rakan baik saya, iaitu Vince, E, Drama dan Turtle. Ya, character - character dalam siri entourage yang sebenarnya adalah rakan baik saya sendiri. Mereka tidak memasukkan saya dalam siri itu kerana mereka menganggap saya ini seorang yang controversial.

Anyway, kembali kepada perbualan saya bersama Vince, E, Drama dan Turtle. Mereka telah menasihatkan saya untuk melupakan tentang cinta - cinta yang bertepuk sebelah tangan saya ini dan memulakan hidup yang baru.

Saya berkata pada mereka, "Korang senanglah. Korang ada vince!"

Mereka pun diam sebentar untuk berfikir dan mula menggelakkan saya. Ya, walaupun mereka nampak baik dalam TV, tapi sebenarnya hati mereka busuk bak mak cik melayu. Saya pun melarikan diri daripada Beverly Hills Mansion mereka dan terus meluru ke 'bar' yang berdekatan.

Dalam bar itu, saya berfikir tentang masa depan saya dalam dunia percintaan yang makin lama makin competitive. Saya berfikir tentang haluan dan jalan yang akan saya ambil dan akhirnya saya telah mengambil keputusan untuk menjadi seorang homo atau homoseksual atau gay atau faggot atau gay boy atau "u-want-some-kissy-kissy-with-me?" kind of guy.

Dalam perjalanan pulang saya telah cuba untuk mengorat steward dalam kapal terbang. Tapi malangnya, steward itu sudahpun mempunyai seorang pasangan gay boy-nya sendiri. Saya betul - betul terasa sedih kerana saya sangkakan steward itu dapat menjadi boyfriend saya yang pertama.

Sesudah sampai saya naik teksi untuk kembali ke rumah. Saya terjumpa dengan seorang taxi driver yang paling cute sekali. Namanya Pak Man, seorang lelaki yang sudah mempunyai keluarga tapi masih mahu bersifat eksperimental.

Pak Man dan saya akan berjumpa di belakang bangunan Campbell untuk berdating. Dia dan saya sudah memahami cinta terlarang kami tapi masih mahu meneruskannya. Sehinggalah suatu hari Pak Man telah meninggalkan saya setelah mengambil semua harta benda saya. Tetapi, yang paling penting, Pak Man telah meragut hati saya. (terer jugak aku buat tulisan bold).

Saya balik rumah dan mula menulis lagu yang paling hit pernah dinyanyikan oleh seorang vokalis yang paling TAK boleh menyanyi, Liyana Jasmay. Aku tak percaya cinta. Saya mengambil kesempatan untuk menulis lagu itu untuk meluahkan perasaan saya yang mahu tidak lagi mahu disakiti. Cinta bagi saya sudah tiada lagi. Tiada lagi untukmu, Pak Man. Tiada lagi untukmu, Kak Nora Danish. Hmm. Ini membuatkan saya ingin menulis sebuah lagi lagu... Kali ini lagunya bertajuk "Tiada Lagi Untukmu". Saya dapat bayangkan lagi satu hit oleh Liyana Jasmay and the Banned!!

1 comment:

bukan penggoda said...

ahahahaha. btol jgk an. apesal dak umo 17 dah ada awek pdhl mkn tanggung berak cangkung lg uh. ciskek.